Suroviny
350 g bezlepkové mouky
1 prášek do pečiva
Postup
Z mrkve, oleje, mouky, medu, cukru a prášku do pečiva vypracujeme na vále těsto. Vyválíme ho na tloušťku asi 5 mm a rozkrájíme na čtverečky. Případně můžeme použít vykrajovátka na cukroví a vykrájet i jiné tvary. Přeneseme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme při 180 °C asi 10 minut. Po upečení můžeme po dvou slepovat pikantním džemem nebo jen pocukrovat.
Poznámky
Zdroj receptu: inspirováno receptem na Špaldové mrkvové sušenky na www.toprecepty.cz, upraveno do bezlepkové podoby.
V původním receptu není vůbec cukr, jen med. Sušenky ale byly hodně málo sladké, takže těm, co mají raději sladší, doporučuji buď přidat cukr do těsta, nebo slepit sladkým, výrazným džemem.