Kaštanovo-vanilkové muffiny se semínky

Surovinykastanovo-vanilkove-muffiny-se-seminky.jpg

1 balení směsi Adveni Krekry s kaštanem a vanilkou (250 g)
75 g mouky z hnědé rýže
75 g rýžové pudrové mouky
1 kypřicí prášek
100 g cukru
200+150 ml vody

 

Postup

Směs na krekry promícháme s 200 ml vody a necháme 15 minut stát. Poté přisypeme obě mouky, kypřicí prášek a cukr, přilijeme 150 ml vody a důkladně promícháme. Muffinové košíčky naplníme připravenou směsí do 2/3 výšky košíčku. Pečeme při 170 °C asi 25 minut, až se těsto přestane lepit na špejli.

Pokud jsme muffiny pekli v silikonových nebo kovových formičkách, je potřeba je po upečení vyklopit a nechat vychladnout na mřížce.

 

Poznámky

Směs na krekry obsahuje bezlepkové ovesné vločky, kaštanovou mouku, semínka (lněná, slunečnicová a sezamová), mletou vanilku a sůl. Krekry u nás doma příliš oblíbené nejsou, a tak jsem zkusila ze směsi připravit muffiny. Výsledek nás všechny opravdu překvapil. Muffiny byly nádherně vláčné a semínka jim dodala neobvyklou „křoupací“ strukturu. Brzy určitě zkusím použít i další směsi do klasického pečiva, sladkého i slaného.

Směs na krekry je možné koupit v prodejnách zdravé výživy nebo na eshopu www.bezlepkova.com.

 
Jak se vám líbil příspěvek?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *