Suroviny
1 balení směsi Adveni Krekry s kaštanem a vanilkou (250 g)
75 g mouky z hnědé rýže
75 g rýžové pudrové mouky
1 kypřicí prášek
100 g cukru
200+150 ml vody
Postup
Směs na krekry promícháme s 200 ml vody a necháme 15 minut stát. Poté přisypeme obě mouky, kypřicí prášek a cukr, přilijeme 150 ml vody a důkladně promícháme. Muffinové košíčky naplníme připravenou směsí do 2/3 výšky košíčku. Pečeme při 170 °C asi 25 minut, až se těsto přestane lepit na špejli.
Pokud jsme muffiny pekli v silikonových nebo kovových formičkách, je potřeba je po upečení vyklopit a nechat vychladnout na mřížce.
Poznámky
Směs na krekry obsahuje bezlepkové ovesné vločky, kaštanovou mouku, semínka (lněná, slunečnicová a sezamová), mletou vanilku a sůl. Krekry u nás doma příliš oblíbené nejsou, a tak jsem zkusila ze směsi připravit muffiny. Výsledek nás všechny opravdu překvapil. Muffiny byly nádherně vláčné a semínka jim dodala neobvyklou „křoupací“ strukturu. Brzy určitě zkusím použít i další směsi do klasického pečiva, sladkého i slaného.
Směs na krekry je možné koupit v prodejnách zdravé výživy nebo na eshopu www.bezlepkova.com.