Suroviny
100 g arašídového másla
75 g mouky z červené čočky
45 g třtinového cukru
vanilka (extrakt, prášek)
asi 3 lžíce vody
Postup
Ze všech surovin vypracujeme rukama kompaktní pevné těsto. Vodu přidáváme podle potřeby, záleží na tom, jak řídké máme arašídové máslo. Polévkovou lžící odebíráme kousky velikosti vlašského ořechu. Navlhčenýma rukama z těsta uválíme kuličku a poté ji rozmáčkneme na asi 0.5 cm vysokou placičku. Vytvarované sušenky pokládáme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme při 180 °C asi 12-15 min, až než sušenky lehce zezlátnou.
Poznámky
Arašídovo-čočkové sušenky jsou alternativou k dnes tak oblíbeným proteinovým tyčinkám. Dochutit si je můžete podle libosti, například kakaem, skořicí či kousky čokolády a nebo se držet základní vanilkové verze, která mně osobně chutná nejvíc.