Teffový koláč s banánem

teffovy-kolac-s-bananem.jpg

Suroviny

200 g tmavé teffové mouky (Adveni Medical)
250 g univerzální bezlepkové mouky (Doves Farm samokypřicí)
100 g cukru
½ lžičky xanthanu
1 prášek do pečiva
1 lžíce medu
3 lžíce oleje
450 ml vody
 
2-3 zralé banány nakrájené na kolečka

 

Postup

Promícháme mouky s cukrem, práškem do pečiva a xanthanem. Přidáme olej, med a vodu a krátce prošleháme šlehačem. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem a poklademe kolečky banánu. Pečeme při 160 °C asi 20 minut. Při pečení dáme dospod trouby plecháček s vodou, aby se chlebíček příliš nevysušil. Po upečení necháme velmi krátce zchladnout na plechu a poté vyndáme na kuchyňskou mřížku, aby se odspodu nezapařil.

 

Poznámky

Banány by měly být hodně zralé, s hnědými tečkami na slupce. Málo zralé banány jsou po upeční gumové.

 
Jak se vám líbil příspěvek?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *