Hruškový koláč s teffovou moukou

hruskovy-kolac-s-teffovou-moukou.jpg

 

Suroviny

125 g teffové mouky (Adveni Medical)
325 g univerzální bezlepkové mouky (Doves Farm samokypřicí)
1 prášek do pečiva
½ lžičky xanthanu nebo guaru
110 g cukru
1 lžička skořice
šťáva z ½ citronu
3 lžíce oleje
cca 450 ml vody
2-3 hrušky nakrájené na drobné kostičky

 

Postup

Nejprve promícháme všechny sypké suroviny, poté přidáme citronovou šťávu, olej a vodu a ručním šlehačem nebo metličkou krátce vyšleháme. Nakonec vmícháme na malé kostičky nakrájené hrušky. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem a vložíme do trouby předehřáté na 160 °C. Pečeme, až než se těsto přestane lepit na špejli, cca 25 minut. Po upečení necháme krátce vychladnout na plechu a poté přendáme na mřížku, aby se koláč odspodu nezapařil.

 

Poznámky

Teffová mouka těsto krásně zjemní a zvláční. Podobně se chová například mouka čiroková.

 
Jak se vám líbil příspěvek?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *