Suroviny
75 g hladké kukuřičné mouky
50-60 g vody
špetka soli
Postup
Z mouky, vody a soli zaděláme pevné těsto. Vodu přidáváme postupně, záleží na savosti mouky, kolik jí bude celkem potřeba. Z těsta vytvoříme tři stejně velké kuličky a necháme je asi 10 minut odpočinout. Poté je rozválíme na placičky a pomalu opečeme po obou stranách na pánvi lehce vytřené olejem, až než zezlátnou. Podáváme teplé jako přílohu.
Poznámky
Původně jsem se pokoušela o domácí tortilly. Na jejich přípravu je ale potřeba velmi jemná kukuřičná mouka, tzv. masa harina. Těsto z běžné kukuřičné mouky se mnohem víc drobí, hůř se s ním pracuje a placky jsou ve výsledku silnější, pevné a nedají se rolovat jako tortilly. Nicméně jakmile jsem vytvarovala placku (i když jí popraskaly okraje) a začala ji smažit, zpevnila se, přestala se lámat a získala příjemnou zlatavou barvu.