Suroviny
480 ml vlažné vody
2 lžíce oleje
2 lžíce jablečného octa
1.5 kávové lžičky soli
1.5 kávové lžičky cukru
250 g univerzální světlé bezlepkové mouky (např. Doves Farm, Schär Mix B)
200 g jáhlové mouky
2 lžíce instantní bramborové kaše bez mléka
1 kávová lžička chlebového koření
1 lžíce mletého lněného semínka
2 rovné kávové lžičky sušeného droždí
Postup
Do pekárny nalijeme vlažnou vodu, ocet, olej, sůl a cukr. Sypké suroviny nejdříve promícháme v misce a poté je přidáme do pekárny. Nakonec na mouku nasypeme sušené droždí. Pečeme na program Rychlý, Sprint nebo jiný krátký program (měl by trvat přibližně 2 hodiny). Po deseti minutách zkontrolujeme, jestli pekárna suroviny dobře promíchala, a případné nedokonalosti jí pomůžeme napravit. Po upečení chléb opatrně vyklopíme a necháme vychladnout na mřížce.
Poznámky
Zdroj receptu: vlastní tvorba.