Matar dal palak (půlený hrách se špenátem)

Surovinyhrachovy-dahl-se-spenatem.jpg

200 g loupaného půleného hrachu
2 lžíce citronové šťávy
2 lžíce oleje
1 lžička celého římského kmínu
½ lžička kurkumy
2 stroužky česneku
1 lžička čerstvého nastrouhaného zázvoru
chili koření dle chuti
200 g listového špenátu (mraženého)
sůl

 

Postup

Hrách přes noc namočíme a druhý den uvaříme v nové vodě doměkka (asi 30 minut). Vodu necháme jen těsně nad hrách a případně postupně přiléváme tak, aby měkký uvařený hrách neplaval, ale měl řidší kašovitou konzistenci. Do uvařeného hrachu vmícháme citronovou šťávu.
V hlubší pánvi rozehřejeme olej, přisypeme do něho římský kmín a kurkumu a za občasného zamíchání opékáme asi 1-2 minuty, až než se koření rozvoní. Přidáme drobně nasekaný česnek, nastrouhaný zázvor a chili a společně ještě asi 2 minuty opékáme. Poté přidáme listový špenát, osolíme a za občasného míchání necháme špenát rozpustit a zavadnout, ale déle nevaříme, aby si zachoval barvu a vitamíny.
Podušený špenát vmícháme do hrachového základu. Dahl podle potřeby dochutíme solí a chili kořením a podáváme nejlépe s rýží.

 

Poznámky

Inspirace: http://www.chow.com/recipes/30683-easy-spinach-dal-dhal-dhall

 
Jak se vám líbil příspěvek?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *