Suroviny
50 g cizrnové mouky
2 lžičky mletého lněného semínka
1 lžíce lahůdkového droždí
1 lžička prášku do pečiva
špetka kurkumy
špetka mletého římského kmínu (nemusí být)
sůl
pepř
65 ml vody
Postup
Ze všech surovin umícháme hustší těstíčko, které necháme asi 20 minut odpočinout. Nepřilnavou pánev potřeme lehce olejem, rozehřejeme a pomocí stěrky rozetřeme připravené těstíčko. Smažíme po obou stranách dozlatova.
Poznámky
Inspirovala jsem se na http://blog.fatfreevegan.com/2014/12/chickpea-omelet-mix.html a http://indiaphile.info/vegan-omelet-with-cilantro-mint-chutney/. Omeleta mě mile překvapila, je opravdu jemná a dobrá. Pokud toužíte i po vaječné vůni, použijte černou indickou sůl (Kala Namak).