Houbová omáčka

Surovinyhoubova-omacka.jpg

2 menší cibule
8 větších lesních hub (nebo žampionů)
olej
(kostka zeleninového bujonu)
1 bobkový list
2 kuličky nového koření
2 kuličky pepře
½ lžičky celého kmínu
½ lžičky houbového koření (nebo mletého kmínu)
sůl
200 ml rostlinné smetany
2 lžíce bezlepkové mouky
čerstvě namletý pepř

 

Postup

Na oleji necháme zesklovatět drobně nakrájenou cibuli. Přidáme očištěné, omyté a na kousky nakrájené houby a zalijeme 1 litrem vroucí vody. Přidáme bobkový list, nové koření a pepř (vkládám do vajíčka na vaření čaje), kmín, houbové koření, kostku bujonu a sůl. Přivedeme k varu a pod pokličkou dusíme asi 25 minut. Zahustíme moukou rozmíchanou v trošce studené vody a za stálého míchání ještě alespoň 5 minut povaříme. Nakonec vmícháme rostlinnou smetanu, necháme krátce prohřát a odstavíme. Podle chuti dosolíme a dopepříme.

 

Poznámky

Moje asi nejoblíbenější omáčka upravená tak, aby splňovala požadavky bezlepkovo-bezmléčné diety. Dobrou chuť!

 
Jak se vám líbil příspěvek?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *