Suroviny
- 300 g rybích filetů (použila jsem pangase)
- 4 jarní cibulky
- 3 stroužky česneku
- 1 konzerva kokosového mléka
- 150 ml vody
- 1 lžíce sladké chilli omáčky
- 1 lžíce rybí omáčky
- 1 lžíce kari
- 1 lžička kurkumy
- 1 lžíce nastrouhaného zázvoru
- olej
Postup
Cibulky očistíme a nakrájíme na kousky, česnek oloupeme a nakrájíme na tenké plátky Rybu omyjeme, osušíme a také nakrájíme. Zázvor oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. V hlubší pánvi rozehřejeme olej, přisypeme nakrájené bílé části a polovinu zelených částí cibulek spolu plátky česneku a necháme krátce zpěnit. Přidáme kousky ryby, kari, zázvor a kurkumu a krátce opečeme. Podlijeme vodou, přidáme rybí omáčku, chilli omáčku a kokosové mléko, osolíme a necháme pod pokličkou vařit 10 minut. Na závěr posypeme zbylou cibulkovou natí. Podáváme s rýží (já jsem použila tříbarevnou).
Poznámky
Zdroj receptu: www.toprecepty.cz, recept pochází od uživatelky maris.