Suroviny
1 balení bezlepkových těstovin
400 g mraženého hrášku
100 g slunečnicových semínek
2 lžíce světlé miso pasty
2 lžíce lahůdkového droždí
1 lžička sušené cibule
čerstvě namletý pepř
špetka chilli koření
sůl
Postup
Slunečnicová semínka propláchneme a necháme namočená přes noc. Hrášek jen rozmrazíme, není potřeba ho vařit ani spařovat. Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu.
Do mixeru dáme slitá slunečnicová semínka, rozmražený hrášek a všechno koření. Podlijeme malým množstvím vody a rozmixujeme na hustou pastu, ve které budou stále vidět drobné kousky. Množství vody záleží na tom, jak husté chcete pesto mít, a také na výkonnosti vašeho mixeru.
Uvařené těstoviny slijeme, horké promícháme s hráškovým pestem a ihned podáváme.
Poznámky
Pro lepší barvu můžete do pesta přidat hrst listů špenátu nebo rukoly (ta má ale hodně výraznou chuť a bude v pestu cítit).
Bezlepkových těstovin je na trhu celá řada. Mně se nejvíce osvědčila značka Combino z Lidlu a těstoviny z hnědé rýže od Doves Farm.