Suroviny
100 g teffu (Adveni Medical)
1 stroužek česneku
1 lžička oleje (použila jsem sezamový)
½ lžičky tymiánu
špetka majoránky
sůl
voda
1 drobně nasekaná jarní cibulka
Postup
Teff odměříme pomocí skleničky nebo hrnečku a zalijeme trojnásobným objemem vody. Přidáme prolisovaný stroužek česneku, tymián, majoránku, sůl a olej a přivedeme k varu. Vaříme pod pokličkou na nejmenším plameni 15 minut. V posledních pěti minutách je nutné občas promíchat. Uvařenou hustou kaši necháme zcela vychladnout. Poté do ní vmícháme nasekanou cibulku a navlhčenýma rukama vytvoříme karbanátky. Nepřilnavou pánev vytřeme kapkou oleje, rozpálíme a karbanátky osmažíme dozlatova. Podáváme se zeleninovým salátem, s brambory, případně v housce jako burgery.
Poznámky
Inspirovala jsem se na www.bobsredmill.com.