Suroviny
1 šálek quinoy (použila jsem červenou, může být i bílá)
několik hřebíčků
1 velká cibule
olivový olej
1 kostka tofu natural
chilli koření
sůl
malý ananasový kompot
garam masala
hrst mandlí
hrst mandlí
Postup
Ideálně den předem pokrájíme tofu a naložíme do marinády z oleje, soli a chili prášku. Quinou necháme pár minut odstát ve vodě a několikrát propláchneme, aby se odplavila hořkost. Vaříme v 1.5 až dvojnásobku vody s trochou soli a hřebíčky.
Na oleji orestujeme nakrájenou cibuli, zasypeme lžičkou garam masala koření, přidáme naložené tofu, podlijeme trochou šťávy z ananasu a pět minut podusíme. Poté přidáme mandle a kousky ananasu.
Uvařenou quinou smícháme s připravenou směsí a případně dosolíme.