Suroviny
200 g čiroku (zrno)
100 g dlouhozrnné rýže
½ hlávky bílého zelí
1 cibule
2 stroužky česneku
olej
sůl
pepř
Postup
Čirok na několik hodin namočíme a poté ho v čisté vodě uvaříme doměkka (cca 50 minut). Rýži propláchneme a uvaříme tak, jak jsme zvyklí (já ji dusím v 1.5 násobku osolené vody na nejnižší plamen 15 minut). Na trošce oleje zpěníme drobně nakrájenou cibuli. Přidáme na kostičky nakrájené zelí, podlijeme trochou vody a pod pokličkou 15 minut podusíme. Poté smícháme uvařený čirok s rýží a zelím, osolíme, opepříme, vmícháme prolisovaný česnek a společně ještě 5 minut prohřejeme. Poté necháme pod pokličkou dojít a propojit chutě.
Poznámky
Místo zelí můžete použít kapustu. Chuťově je to trochu jiné, ale také moc dobré.