Sojové boby s listovým špenátem a žampiony

sojove-boby-s-listovym-spenatem-a-zampiony-1.jpg

 

Suroviny

200 g sojových bobů v suchém stavu
200 g mražených špenátových listů
1 konzerva sterilovaných žampionů (200 g čisté váhy)
1 cibule
olej
sůl
pepř

varianta 1 – rostlinná smetana
varianta 2 – miso pasta

 

Postup

Sojové boby přes noc namočíme a druhý den uvaříme v čerstvé vodě doměkka (v obyčejném hrnci to trvá asi hodinu a půl, v tlakovém 40 min).
Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme zcezené žampiony a pokrájený špenát a podusíme pod pokličkou asi 5 minut. Poté přidáme uvařené sojové boby, osolíme, opepříme a společně ještě 5 minut dusíme. Na závěr zjemníme rostlinnou smetanou a podle potřeby dochutíme. Případně místo smetany vmícháme asi 3 lžíce miso pasty rozmíchané ve 100 ml teplé (ne vroucí) vody. Po přidání miso pasty už nevaříme, abychom nezničili cenné enzymy. Podáváme s rýží.

 

Poznámky

Zkoušela jsem obě varianty. Varianta se smetanou je jemná, varianta s miso pastou je výraznější a mně osobně asi chutnala víc.
Povídání o miso pastě najdete zde.

sojove-boby-s-listovym-spenatem-a-zampiony-2.jpg

 
Jak se vám líbil příspěvek?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *