Suroviny
1 hrnek červené čočky
1 pórek
cuketa (použila jsem velkou žlutou, ale určitě by šly i dvě menší zelené)
4 rajčata (nebo plechovka drcených)
olej
1 lžička oregana
1 lžička bazalky
sůl
pepř
Postup
Na oleji krátce orestujeme na kolečka nakrájený pórek. Přidáme propláchnutou čočku, na kostičky nakrájenou cuketu a rajčata a podlijeme asi 1/3 hrnku vody. Ochutíme oreganem, bazalkou, osolíme a opepříme. Za občasného zamíchání vaříme, až zelenina i čočka změknou. Podle potřeby doléváme další vodu, záleží na šťavnatosti použité zeleniny. Podáváme ozdobené několika kolečky pórku.
Poznámky
Toto jídlo mi tak trochu připomíná mé oblíbené lečo. Nejlepší je rozleželé na druhý den.