Suroviny
1 větší cibule
2 řapíky celeru
½ malé dýně hokkaidó
olej
1 hrnek červené čočky
100 ml rostlinné smetany
sůl
čerstvý mletý pepř
Postup
Cibuli nakrájíme nadrobno, řapíkatý celer na plátky a dýni nahrubo nastrouháme. Na oleji zpěníme cibuli, přidáme celer a dýni a vše orestujeme. Do orestovaného základu přidáme propláchnutou čočku a zalijeme vodou tak, aby čočka byla akorát ponořená. Osolíme, opepříme a za občasného zamíchání asi 10 minut dusíme. Přilijeme smetanu, případně podle potřeby vodu a dovaříme doměkka. Podáváme jako samostatné hlavní jídlo.
Poznámky
Inspirovala jsem se na www.toprecepty.cz receptem na Červenou čočku s řapíkatým celerem od uživatelky šušlajda.