Suroviny
1 hrnek uvařené cizrny
1 hrnek dýně Hokkaidó nakrájené na kostičky
1 menší cibule
rajčatový protlak (120 g)
100 ml sojové smetany
zázvorová pasta (nebo jemně nastrouhaný zázvor, dle chuti)
drcené chilli
½ lžičky římského kmínu
olej
sůl
pepř
Postup
Na oleji opečeme hrubě pokrájenou cibuli. Přidáme římský kmín a necháme chvilku opékat, aby se rozvoněl. Přidáme na kostičky pokrájenou dýni, podlijeme vodou, osolíme a chvíli dusíme. Pak přidáme uvařenou cizrnu, zázvorovou pastu, pepř, drcené chilli a rajčatový protlak a necháme dusit, až než dýně změkne. Na závěr zalijeme smetanou a necháme provařit, případně dochutíme. Podáváme s rýží.
Poznámky
Dýně hokkaidó se velmi ochotně rozváří, takže jídlo hezky zahustí.
Vařila Martina.