Suroviny
- 8 brambor
- 200 g mražené kukuřice
- polovina většího pórku
- 1.5 lžičky provensálského koření
- sůl
- pepř
- olej
- 1 lžíce sojové omáčky (bezlepkové – např. Tamari nebo Kikkoman)
- 160 g uzeného tofu
Postup
Celé brambory ve slupce 15 minut povaříme, necháme vychladnout a oloupeme. Předvařené brambory nakrájíme na plátky a naskládáme na pekáček.
Na oleji orestujeme pórek, přidáme kukuřici a směs krátce podusíme. Osolíme, opepříme, přidáme hodně provensálského koření a lžíci sojové omáčky. Směs nandáme na brambory a dáme na 10 minut zapéct. Nakonec posypeme nastrouhaným uzeným tofu a krátce dopečeme (stačí 5-7 minut – tofu se na rozdíl od sýra nerozpeče).
Poznámky
Brambory lze uvařit už oloupané a nakrájené (doba varu se tím zkrátí na 8-10 minut), vařením ve slupce si ale zachovají více chuti.