Orientální rýže jako příloha

Suroviny

  • 1 hrnek dlouhozrnné rýže
  • olej
  • 1 cibule
  • 1/3 lžičky kurkumy
  • kousek celé skořice
  • 3 hřebíčky
  • sůl
  • pepř
  • rozinky

 

Postup

Cibuli oloupeme, nakrájíme najemno a orestujeme na oleji do zesklovatění. Přidáme skořici a hřebíčky a krátce orestujeme, až se rozvoní. Poté přisypeme propláchnutou rýži a dále restujeme, až většina zrníček zprůhlední. Poté přidáme kurkumu, promícháme a zalijeme 1,5 hrnkem vody. Osolíme, opepříme, přiklopíme pokličkou a přivedeme k varu. Poté stáhneme plamen na minimum a bez odkrývání necháme dusit, až než zůstane voda jen těsně nad rýži. V tu chvíli vmícháme rozinky, znovu přikryjeme a dále dusíme. Celková doba vaření by měla být 17 minut. Následně vypneme plotýnku a rýži necháme pod pokličkou ještě 5 minut dojít. Nakonec vyndáme hřebíček a skořici a lehce provzdušníme vidličkou. Podáváme jako přílohu k exotickým pokrmům.

 

Poznámky

Zdroj receptu: kombinace několika receptů z internetu.

 
Jak se vám líbil příspěvek?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *