Suroviny
- 1 velká cibule
- olej
- 1 zralé mango
- ½ lžičky strouhaného zázvoru
- ½ lžičky mleté skořice
- sladká chilli omáčka nebo mleté chilli dle chuti
- 200 ml vody
- 2 lžíce pasírovaných rajčat nebo protlaku
- 1 lžíce vinného octa
- 1 lžíce cukru
- 1 lžička solamylu
- rýže
Postup
Na oleji zpěníme nahrubo nakrájenou cibuli. Přidáme na kostičky nakrájené mango, zasypeme zázvorem a skořicí a podlijeme vodou. Přidáme chilli, protlak, ocet a cukr, přikryjeme pokličkou a asi 10 minut podusíme. Pokud je omáčka řídká, můžeme ji zahustit škrobem rozmíchaným v trošce studené vody. Podle potřeby dochutíme cukrem, octem a chilli. Podáváme s rýží, posypané čerstvým koriandrem nebo petrželkou.
Poznámky
Inspirovala jsem se na www.toprecepty.cz receptem na Sladkokyselé kuře s mangem, ale jako téměř-vegetarián jsem to kuře vynechala a koření upravila dle svého.