Kašmírská rýže

Suroviny

  • 1 hrnek rýže (nejlépe basmati)
  • 2 cibule
  • olej
  • 50 g rozinek
  • 50 g spařených a oloupaných mandlí
  • ½ lžičky kardamomu
  • ½ lžičky skořice
  • ½ lžičky mletého římského kmínu
  • 3 hřebíčky
  • sůl
  • čerstvý koriandr

 

Postup

Na rozehřátém oleji orestujeme cibuli nakrájenou na větší kousky (čtvrtměsíčky). Přidáme propranou a scezenou rýži a za stálého míchání ji asi 3 minuty restujeme. Poté přidáme všechno koření, promícháme a zalijeme 1.5 hrnkem vody. Přivedeme k varu, stáhneme na nejmenší plamen a pod pokličkou vaříme 15 minut. Nakonec vmícháme rozinky a mandle, přiklopíme pokličkou a necháme ještě 5 minut dojít. Podáváme posypané čerstvým koriandrem.

 

Poznámky

Kašmírskou rýži jsem ochutnala v restauraci Klubu cestovatelů v Praze a moc mi chutnala, tak jsem ji zkusila připravit i doma. Myslím, že jsem se chuťově přiblížila originálu .

 
Jak se vám líbil příspěvek?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *