Hráškové rizoto

Suroviny

  • 1 hrnek kulatozrnné rýže na rizoto
  • 3 hrnky zeleninového vývaru
  • 200 g mraženého hrášku
  • 1 malá cibule
  • 1 stroužek česneku
  • olej
  • sůl
  • pepř
  • čerstvá zelená petrželka

 

Postup

Nejdříve si připravíme vývar (stačí z kostky, lepší je ale domácí) a udržujeme ho horký.

Hrášek rozmrazíme, ale nevaříme.

Na oleji orestujeme drobně nakrájenou cibuli, v polovině restování přidáme tenké plátky česneku. Ve chvíli, kdy se česnek rozvoní, přisypeme suchou, neopranou rýži a dále restujeme, až zrníčka rýže zprůhlední (asi 3-5 minut). Poté přilijeme půl hrnečku vývaru a za stálého míchání necháme vyvařit a vsáknout do rýže. Poté ihned přilijeme další vývar, aby rýže zcela nevyschla. Zopakujeme ještě dvakrát, pak zalijeme zbytkem vývaru, přiklopíme pokličkou a necháme vařit na mírném plameni. Pět minut před dovařením přidáme hrášek. Celková doba varu by měla být cca 15-20 minut, rizoto by mělo získat krémovou konzistenci, ale rýže by neměla být rozvařená. Na závěr vmícháme nasekanou petrželku a dochutíme pepřem a solí podle chuti.

 

Poznámky

Zdroj receptu: inspirace na www.toprecepty.cz receptem na Benátské risi e bisi od uživatelky Eliza.

 

 
Jak se vám líbil příspěvek?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *