Suroviny
- 2 hrnky dýně nakrájené na kostky
- olej
- 1 cibule
- 1 hrnek rýže na rizoto
- 3-4 hrnky zeleninového vývaru
- sůl
- pepř
Postup
Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno a necháme zeskovatět na rozpáleném oleji. Přidáme suchou (neopranou) rýži a za stálého míchání restujeme, až než zrnka zprůhlední. Podlijeme polovinou hrnku horkého vývaru a za stálého míchání necháme odpařit. Ještě jednou zopakujeme. Pak vmícháme nakrájenou dýni, přilijeme 1.5 hrnku vývaru, osolíme, opepříme a pod pokličkou dusíme, dokud se tekutina nevstřebá. Poté ochutnáme, jestli je rýže již měkká. Pokud ne, přidáme další vývar nebo vodu a mícháme, dokud rizoto není krémové. Nakonec dochutíme solí a pepřem. Servírujeme posypané zelenými bylinkami.