Dýňové rizoto

Suroviny

  • 2 hrnky dýně nakrájené na kostky
  • olej
  • 1 cibule
  • 1 hrnek rýže na rizoto
  • 3-4 hrnky zeleninového vývaru
  • sůl
  • pepř

 

Postup

Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno a necháme zeskovatět na rozpáleném oleji. Přidáme suchou (neopranou) rýži a za stálého míchání restujeme, až než zrnka zprůhlední. Podlijeme polovinou hrnku horkého vývaru a za stálého míchání necháme odpařit. Ještě jednou zopakujeme. Pak vmícháme nakrájenou dýni, přilijeme 1.5 hrnku vývaru, osolíme, opepříme a pod pokličkou dusíme, dokud se tekutina nevstřebá. Poté ochutnáme, jestli je rýže již měkká. Pokud ne, přidáme další vývar nebo vodu a mícháme, dokud rizoto není krémové. Nakonec dochutíme solí a pepřem. Servírujeme posypané zelenými bylinkami.

 
Jak se vám líbil příspěvek?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *