Suroviny
- 2 lžíce oleje
- 1 lžička římského kmínu
- 1 lžička černého hořčičného semínka
- chilli vločky nebo práškové chilli koření
- 1 cibule
- 1 hrnek rýže
- sůl
- 1 mladá zelená cuketa
Postup
Na rozehřátém oleji minutu opékáme římský kmín a hořčičné semínko, až se koření krásně rozvoní. Přidáme chilli a drobně nakrájenou cibuli a za občasného míchání ji necháme zesklovatět. Poté přidáme propláchnutou rýži, zalijeme 1.5 hrnkem vody, osolíme, přivedeme k varu, stáhneme na nejnižší stupeň a 10 minut povaříme. Poté přidáme nahrubo nastrouhanou cuketu, promícháme a dovaříme pod pokličkou doměkka (asi 5-10 minut).
Poznámky
V jednoduchosti je krása a chuť, indické koření udělá s „obyčejnou“ rýží a cuketou divy.