Černá rýže s restovanými batáty

Suroviny

  • 1 hrnek černé rýže
  • 1 větší batát
  • dvě hrsti sterilovaného nebo mraženého hrášku
  • olej
  • sůl
  • pepř
  • 1 stroužek česneku
  • špetka rozmarýnu

 

Postup

Černou rýži propláchneme a dáme vařit podle návodu. Moje se vařila v 1¾ násobku vody asi 35 minut.

Mezitím si oloupeme batát a nakrájíme ho na kousky.  Batát poté osolíme, opepříme, přidáme prolisovaný česnek a opékáme dozlatova. Menším kouskům stačí asi deset minut. Přidáme malou špetku rozmarýnu kvůli vůni. Na závěr přimícháme hrášek a uvařenou černou rýži a lehce promícháme.

 

Poznámky

Povídání o černé rýži najdete zde.
Vařila Martina.

 
Jak se vám líbil příspěvek?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *