Suroviny
- 1 cibule
- olej
- ½ hlávky bílého zelí
- 1 lžička mletého kmínu
- ½ lžičky majoránky
- 3 listy čínského zelí
- 2 lžíce sojové omáčky
- 2 lžíce worcesteru
- 200 g uzeného tofu
- 150 g celozrnné rýže
- sůl
Postup
Celozrnnou rýži propláchneme a v osolené vodě uvaříme doměkka (trvá to asi 35 minut).
Na oleji dozlatova orestujeme na kousky nakrájenou cibuli. Přidáme zelí nakrájené na tenké nudličky, kmín a majoránku, podlijeme trochou vody a pod pokličkou dusíme 20 minut. Poté přidáme nakrájené čínské zelí a kostičky tofu, ochutíme sojovou omáčkou a worcesterem a společně necháme ještě 5 minut dusit. Vmícháme uvařenou rýži a podle potřeby dosolíme a dochutíme sojovou omáčkou.
Poznámky
Pokud použijete bílou loupanou rýži, vařte ji kratší dobu (obvykle stačí cca 15 minut).