Suroviny
- ½ balení sojových nudliček (40 g v suchém stavu)
- 1 velká cibule
- 1 stroužek česneku
- olej
- 1 lžička římského kmínu
- ½ lžičky kurkumy
- ½ menší hlávky kapusty
- špetka chilli
- sůl
Postup
Sojové nudličky uvaříme podle návodu na obalu, obvykle se vaří v dostatečném množství osolené a případně bylinkami nebo vývarem ochucené vody asi 15 minut. Necháme je vychladnout a přebytečnou vodu z nich vymačkáme.
Na troše oleje zpěníme nakrájenou cibuli. Přidáme na plátky nakrájený česnek a římský kmín a společně 2 minuty restujeme. Poté zaprášíme kurkumou a chilli, promícháme, aby se koření rozpustilo v tuku, a podlijeme několika lžícemi vody. Na cibulový základ nasypeme na nudličky nakrájenou kapustu, promícháme a pod pokličkou za občasného zamíchání dusíme 10 minut. Vmícháme uvařené a vymačkané sojové nudličky, osolíme, podle potřeby podlijeme trochou vody a společně ještě asi 10 minut povaříme. Podáváme s rýží nebo vařenými bramborami.
Poznámky
Vodu na vaření soji je nutné výrazně ochutit, sojové „maso“ je samo o sobě bez chuti a natáhne chuť právě z vývaru.