Sojové nudličky po kanadsku

Suroviny

  • 1 balení sojových nudliček
  • voda, sůl a polévkové bylinky nebo zeleninový vývar
  • 2 větší cibule
  • 1 stroužek česneku
  • olej
  • 200 ml vody
  • 100-150 ml kečupu
  • 3 lžíce sojové omáčky
  • 1 lžíce worcesteru
  • 1 kávová lžička jablečného octa
  • 1 kávová lžička cukru
  • 1 kávová lžička bezlepkové mouky nebo škrobu na zahuštění
  • sůl
  • pepř

Postup

Sojové nudličky vsypeme do 1 l vroucí osolené vody s přídavkem bylinek, případně zeleninového vývaru. Povaříme za občasného zamíchání 15 minut. Necháme vychladnout ve vývaru, poté slijeme a přebytečnou vodu vymačkáme.

Cibule oloupeme a nakrájíme na měsíčky. Rozpálíme olej, přidáme cibuli a za občasného míchání restujeme doměkka (asi 20 minut). Přidáme prolisovaný česnek, krátce orestujeme a podlijeme 200 ml vody. Přidáme kečup, sojovou omáčku, worcester, ocet a cukr, promícháme a přivedeme k varu. Vmícháme uvařené sojové nudličky a společně povaříme asi 10 minut, aby se propojily chutě. Dosolíme a dopepříme dle potřeby. Kdo má raději hustší omáčky, může zahustit lžičkou mouky nebo škrobu rozmíchaného v trošce vody.

Podáváme s rýží nebo vařenými brambory.

Poznámky

Když jsem byla malá, vařívali jsme doma kuře po kanadsku. Jako děti jsme se sestrou měly z celého jídla nejraději omáčku. Poté, co jsem přestala jíst maso, jsem se rozhodla oblíbený recept předělat do veganské a bezlepkové podoby.

 
Jak se vám líbil příspěvek?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *