Marinované sojové plátky

Suroviny

  • 1 balení sojových plátků
  • voda, sůl a zelené bylinky (nebo kostka zeleninového bujonu)
  • 2 lžíce oleje
  • 2 lžíce sladkého kečupu
  • 2 lžíce sojové omáčky
  • 1 lžíce medu nebo javorového sirupu
  • 2 špetky chilli koření nebo 1 lžíce sladké chilli omáčky
  • ½ lžičky sušeného zázvoru nebo 1 lžíce čerstvého jemně nastrouhaného
  • ½ lžičky provensálských bylinek

Postup

Sojové plátky 10 minut povaříme v osolené vodě ochucené směsí bylinek (používám sušený libeček, celerovou nať a petrželku) nebo kostkou zeleninového bujonu. Poté plátky slijeme a přebytečnou vodu z nich vymačkáme.

Z oleje, kečupu, sojové omáčky, medu a koření umícháme marinádu. Vmícháme do ní uvařené sojové plátky, podle potřeby naředíme troškou schovaného vývaru a necháme v chladu alespoň dvě hodiny marinovat. Poté společně prohřejeme, buď na pánvičce, nebo v hrnci pod pokličkou a můžeme servírovat.

Poznámky

Místo sojových plátků můžete použít i nudličky nebo kostky.

Pokud jste omáčkoví, můžete marinádu připravit z dvojnásobné dávky a zbylým výpekem pak plátky polít.

Podávala jsem se šouletem z pohanky a půleného hrachu.

 
Jak se vám líbil příspěvek?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *