Špenátová polévka

Suroviny

  • 400 g mraženého špenátu
  • 1 velká cibule
  • olej
  • 1 kostka zeleninového bujonu
  • 2 stroužky česneku
  • sůl
  • pepř
  • ½ lžičky muškátového oříšku
  • 2-3 lžíce bezlepkové mouky na zahuštění
  • 100 ml rostlinné smetany

Postup

Cibuli pokrájíme nadrobno a orestujeme na oleji. Zalijeme 1 l vroucí vody a přidáme špenát (dávám rovnou zmražený), kostku bujonu a prolisovaný česnek. Ochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem. Přivedeme k varu a za občasného zamíchání asi 5 minut povaříme. Mouku rozmícháme v trošce studené vody, přilijeme k polévce a povaříme. Na závěr zjemníme smetanou a dochutíme solí a případně pepřem.

Poznámky

Špenát nejraději používám sekaný, je kvalitnější než špenátový protlak.

 
Jak se vám líbil příspěvek?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *