Rajská polévka s jáhlami

Suroviny

  • 1 malá cibule
  • 2 lžíce oleje
  • 500 g rajčatové passaty (nebo velký rajský protlak)
  • 1.5 litru vody
  • 1 malý bobkový list
  • špetka tymiánu
  • 3 kuličky pepře
  • 2 kuličky nového koření
  • 2 hřebíčky
  • sůl
  • cukr
  • 75 g jáhel
  • 2 lžíce bezlepkové mouky na zahuštění (např. Doves farm bílá bez lepku)

Postup

Na oleji krátce orestujeme drobně nakrájenou cibuli. Zalijeme vroucí vodou a passatou nebo protlakem. Přidáme všechno koření (vkládám ho do vajíčka na sypaný čaj) a jáhly, které jsme předtím alespoň třikrát spařili vroucí vodou. Osolíme, přivedeme k varu a přilijeme mouku rozmíchanou v trošce studené vody. Přiklopíme pokličkou a za občasného zamíchání vaříme 15 minut. Poté vyndáme vajíčko s kořením, podle chuti osolíme a osladíme a můžeme servírovat.

Poznámky

Pokud chcete polévku řidší, můžete vynechat mouku na zahuštění, případně část polévky odebrat, i s jáhlami rozmixovat, a přidat ke zbytku.

Jak se vám líbil příspěvek?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *