Suroviny
- 400 g zeleného hrášku (mražený nebo čerstvý)
- 200 ml kokosového mléka
- sůl
- pepř
- chilli
- na ozdobu kešu oříšky
Postup
Hrášek rozmrazíme a s trochou vody rozmixujeme na hladké pyré. To přelijeme do hrnce a přivedeme k varu. Rozředíme ho kokosovým mlékem a podle potřeby vodou a ochutíme solí, pepřem a chilli kořením. Dvě minuty povaříme a máme hotovo. Před podáváním ozdobíme kešu oříšky a čerstvě namletým pepřem.
Poznámky
Polévka je velmi jednoduchá, rychlá a moc dobrá. Místo vody je možné na naředění použít zeleninový vývar, ale nechtěla jsem jím přebít jemnou chuť hrášku. Protože je hrášek přirozeně dost sladký, je nutné polévku výrazněji dosolit. Pepř a chilli dodají hrášku pikantní tečku.