Gazpacho aneb nejstarší raw polévka

Suroviny

  • 3 větší rajčata
  • ½ okurky
  • (1 červená paprika)
  • ½ avokáda
  • ½ červené cibule nebo šalotky
  • 1 stroužek česneku
  • studená voda
  • sůl
  • čerstvě namletý pepř
  • čerstvý koriandr nebo hladkolistá petrželka

Postup

Zeleninu očistíme, pokrájíme na menší kousky a rozmixujeme dohladka. Podle potřeby naředíme studenou vodou, osolíme a opepříme. Gazpacho podáváme vychlazené, ozdobené drobně nasekanou cibulkou, rajčaty a koriandrem.

Poznámky

Ve svém receptu jsem nepoužila papriku, protože mi syrová nedělá dobře. Stejně tak je možné vynechat cibuli a česnek. Oproti tradičnímu receptu jsem přidala avokádo, které polévku zahustí a dodá zdravé tuky.

Jak se vám líbil příspěvek?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *