Africká arašídová polévka

Suroviny

  • 1 cibule
  • 3 lžíce oleje
  • 2 stroužky česneku
  • kousek čerstvého zázvoru
  • 3 hrnky zeleninového vývaru
  • 1 střední batát
  • 3 lžíce rajčatového protlaku
  • 4 lžíce arašídového másla
  • sůl
  • chilli koření
  • dvě hrsti čerstvého špenátu nebo jiné listové zeleniny (mangold, kapusta)
  • hrst nasekaných arašídů

Postup

Na oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli. Poté, co cibule zesklovatí, přidáme nastrouhaný zázvor a prolisovaný česnek a minutu opékáme. Poté zalijeme zeleninovým vývarem, přidáme na kostičky nakrájený batát, rajčatový protlak a arašídové máslo. Osolíme a podle chuti přidáme chilli koření. Vaříme za občasného zamíchání asi 15 minut, až je batát měkký. Následně vmícháme nahrubo nakrájený špenát a povaříme ještě 3 minuty. Polévku před podáváním posypeme nasekanými arašídy.

Poznámky

Arašídovou polévku jsem prvně ochutnala na pražském Street Food Festivalu. Zachutnala mi a začala jsem hledat recept na internetu. Překvapivě jsem našla desítky odkazů a receptů, takže jsem zase jednou objevila Ameriku. Přidávám tedy svoji verzi této výborné polévky.

 
Jak se vám líbil příspěvek?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *